17 January 2013

Wedding Review : My Henna




Lama betul nak tunggu Puan Fatin ni review about her wedding. Cewah sekarang dah title ‘Puan’ x main la nak ‘cik’ lagi kan. Seriusly lepas kahwin memang masa yang terluang x berapa nak ada macam status single/tuning dulu. Bila dah kahwin macam-macam benda nak dibuat, makan suami mesti dihidang, pakaian suami mesti dibasuh, pakai untuk ke pejabat mesti digosok, banyak lagi lah. So bakal-bakal pengantin you all will be learn all this slowly. Tapi best!

 

I nak review pasal inai or some people call it henna. Jom tengok gambar di atas ukiran inai di tangan saya. I really like it, ye lah time ni je lah dapat pakai inai ukir-ukir, lepas ni x boleh pakai dah. I dah lama book dengan kakak ni, sebab time I survey pasal inai I jumpa her blog, and terus jatuh cinta dengan inai dua tone yang kakak ni buat. Then tanpa fikir panjang I terus book dengan kakak ni, nasib area KL/Selangor. For me untuk bride area KL/Selangor should not be a problem untuk cari vendor inai/henna, boleh review my last entry here.


Gambar bawah details ukiran di tangan dan kaki, sorry kalau ada gambar kaki I yang x berapa nak comel tu. Just nak show details of her free hand details. Actually I pernah review about this kakak service in my blog, so here the entry. Kakak ni mengambil masa selama 2 jam untuk siapkan kedua belah tangan dan kedua-dua kaki sekali. Dengan bantuan dua orang adik dia. I pangil Kak Noor, so friendly and cute. Apa pendapat, cantik x? Ada banyak design yang boleh dipilih tapi saya pilih and tanya pendapat Kak Noor sesuai ke x with my hand yang kecil ni.




Memang berpuas hati dengan service Kak Noor, inai pun tahan lama warna jangan cakap la sangat merah, tapi Kak Noor pun cakap warna inai akan ikut warna darah gak so output will differ setiap orang. Then pantang x boleh basuh pinggan mangkuk, makan dengan sudu nanti nasi jadi warna merah, sebab warna akan luntur. So memang raja sehari betul lah.

Sesiapa yang berminat untuk mendapatkan perkhidmatan Kak Noor, ini saya sertakan business card Kak Noor, she also have open one kiosk at Shah Alam Uptown, so boleh serbu kedai Kak Noor di sana. Wait for my next review ok. Jumpa lagi.







UPDATE !

Gambar di bawah ni after 2 days berinai, color inai masih tahan kan.




10 comments:

Cik Nina said...

cantikkkkk... merah menyala henna tu. suka suka ! ;)

MiYOKO SuKi said...

i like the design..cntik sgt2...alaa...akak tu sure tk leh dtg png...

Fana | Aqim said...

wah..cantik color dia..merah!! :) anyway..selamat pengantin baru ye :)

cik mah said...

Cantiknyer...tp bakal suami kata biasa2sudah..lhehehhe...so..xdelah inai bunga2 bnyak2

RAA princess-of-sahara said...

sis..cantiknya..tp area kl je kan.huhu..xdpatla nk booking.

Siti Shuhadah said...

cantik sgt2.. sukaaaa...

Miss Dilla said...

cntik n kemas sgt inai nih..congrats on ur wedding! :)
anotherstepofus.blogspot.com

Eva said...

Hi. Berapa lama ye inai jari tu tahan? I tgh cari yg tahan a few months.

Anonymous said...

berapa hrga?

younita ta said...

articles that are very interesting to me and I am very interested in your article and of the articles I read only your best articles
raja poker

Post a Comment

Powered by Blogger.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Little Rafa, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena