30 April 2012

Senarai Semak Fesyen dan Gaya Tudung untuk Perkahwinan

Sekiranya anda seorang yang bertudung, anda pastinya tercari-cari gaya tudung yang terbaik untuk digayakan menjelang hari bahagia anda nanti. Gaya pengantin Muslimah tidak akan menghalang anda daripada kelihatan cantik menawan tatkala mengenakan tudung asalkan anda bijak memilih yang terbaik. Namun bukanlah mudah untuk mendapatkan yang terbaik. Yang penting, anda sanggup berusaha memenuhkan ilmu di dada untuk mendapatkan gaya yang terbaik.










TRENDY

Hari ini, jika anda perasan terlalu banyak fesyen dan gaya tudung yang semakin hangat digayakan oleh para gadis di luar sana. Sama ada material tudung yang digunakan daripada jenis lycra, bawal, turban dan sebagainya. Sebaik-baiknya, gunakan peluang yang ada dengan sebaiknya untuk mencuba dan mempraktikkannya di majlis bersejarah anda nanti. Yang penting, pastikan anda kelihatan trendy agar tidak kelihatan lapuk dan ketinggalan zaman! Yang penting , jaga aurat anda.

CARI RUJUKAN

Sekiranya anda seorang yang benar-benar mementingkan gaya dan mahu kelihatan cantik menjelang hari bahagia nanti, pastikan anda mencari konsep dan gaya tudung yang terbaik dan sesuai untuk anda gayakan. Hari ini, gadis bertudung juga semakin bijak untuk tampil cantik bergaya menjelang hari bahagia. Seboleh-bolehnya, cari rujukan dalam majalah pengantin atau yang paling mudah “google’ sahaja!

CUBA SENDIRI GUNA KREATIVITI ANDA

Sebaik-baiknya anda mencuba sendiri dan membuat demonstrasi gaya pemakaian tudung pada diri anda mahupun sahabat baik anda. Cuba lakukan dengan kreatif dan ambil gambar untuk setiap langkah yang anda lakukan, Sekiranya ia kelihatan cantik, tidak salah rasanya anda mencuba untuk majlis bahagia anda nanti. Yang penting, anda kekal cantik menawan.

SOPAN & MENUTUP AURAT

Walaupun anda bakal pengantin seorang yang bertudung, anda tidak seharusnya menjadikan ia sebagai alas an dan batasan untuk bergaya pada hari bersejarah nanti. Pastikan fesyen dan gaya tudung yang dipilih kelihatan sopan dan menutup aurat. Oleh itu, kebijaksanaan anda menggayakan dan memilih fesyen bertudung yang sesuai pastinya menjamin anda tampil anggun bak bidadari.

BERKOMUNIKASI DENGAN BAIK

Sekiranya anda mempunyai idea pemakaian tudung yang terbaik dan sesuai untuk anda gayakan nanti, jangan takut untuk menyuarakan hasrat anda itu. Pastikan jurusolek ataupun mak andam yang anda pilih benar-benar memahami kehendak anda itu. Anda juga boleh berganbung idea untuk menghasilkan gaya tudung yang cantik dan sesuai untuk wajah anda nanti.

CARI PEREKA FESYEN BERTUDUNG TERBAIK

Anda pasti ingin kelihatan cantik bukan. Sebaik-baiknya, carilah pereka fesyen bertudung yang benar-benar berpengalaman dan mampu memberikan sentuhan istimewa buat diri anda nanti. Yang penting, bajet yang diperuntukkan adalah mencukupi. Anda tidak perlu menggunakan khidmat pereka fesyen yang terlalu berpengaruh kerana kemungkinan besar bajet anda pula melebihi apa-apa yang dirancangkan. Cukuplah sekadar seorang yang benar-benar berpengalaman dan juga kreatif dalam menata rias gaya anda untuk hari bahagia nanti.

PENDAPAT KELUARGA DAN SAHABAT

Sekiranya anda mempunyai idea yang kreatif untuk menggayakan gaya tudung anda nanti, sebaik-baiknya anda bertanyakan kepada insan yang terdekat dengan anda sama ada keluarga mahupun sahabat handai. Mereka pastinya tidak akan lokek memberikan idea dan cadangan yang terbaik demi melihat anda tampil cantik menawan menjelang hari bahagia nanti. Sekiranya gaya yang anda pilih disukai mereka dan anda sendiri, pastikan gaya itulah yang wajar menjadi pilihan anda untuk bergaya sebagai seorang pengantin yang cantik menawan serta menjaga auratnya.

5 comments:

Rina Hamid said...

wahhh..useful info..sy pun blur lg xtau nak pakai cmne..thnx!

joyah's story said...

salam dear.. i really love the first picture... mn nk dpt tudung cm model tu ye? kt pesona pengantin xde plak dea tulis sp pny.. bkenan sgt2..sbb simple.. :)

Fatin Nadhirah said...

Wasalam :), 1st picture kiri tu erk, yup very simple, sy rse die pakai tudung yg b'awning but yg small size line inner wear then black color like selendang/veil yg beaded @ syria maybe, but kene make sure lilitan tudung kemas.

syu said...

awak...sy suka tudung awak..mana bli???tdung y dlm cover foto awak..tudung nikah ye??cntik la..sy pun tgh mcri tudun utk dipkai nikah..:)

Fatin Nadhirah said...

owh tudung kt heading blog tu sy pakai time tunang hr tu...awk bole refer post ni http://fnlife.blogspot.com/2011/11/engagement-hijab.html

Post a Comment

Powered by Blogger.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Little Rafa, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena