26 March 2013

Wedding Review: Solemnization Attire


My solemnization attire was custom made by ButtonMyButtons by Shahida Shariff. After dapat persetujuan tunang (at that time) terus buat appointment dengan Shahida, if x silap around May/June 2012. Luckily Shahida cakap slot untuk December boleh lagi, sebab at least 5 month before majlis. Mungkin ini rezeki dapat pakai hasil tangan Shahida sendiri.

At first I selalu tengok-tengok BMB design baju kurung yang ada bow, memang unik. Then selepas keluar baju custome nikah Natasha Houtson yang Shahida buat so baru I tau yang Shahida ada terima tempahan untuk baju wedding. So terus I state that I want to hire her.

1st appointment kami bincang design baju, macam I fabric memang dah ada so I just bawak fabric tunjuk kat Shahida. I memang just nak baju kurung moden je. So I inform Shahida I nak baju yang macam ini macam ini, then Shahida akan sketch with some suggestion and add-on design sampai saya setuju dengan design tu.

After agreed semua, 35% deposit was payed on 1st appointment. So settle dengan payment dan design, Shahida cakap just wait her call untuk 1st fitting. Shahida sangat friendly and really low profile tau, I and husband rasa selesa sangat-sangat communicate dengan Shahida.

I have done 3 fitting session, time 1st fitting husband I cakap dari riak muka I pun dia dah tau yang I really like dengan baju tu, mestilah lawa sangat, then teruja tengok baju nikah yang dari kain yang agak kurang berkenan dengan design lace bila turn jadi attire nampak lawa. My attire come with veil too. So enjoy the pictures.













7 comments:

noorliana zamri said...

cantiknya fatin

Dilla Salleh said...

cantiknya you dear.. congrat.

boleh share mane you beli inner maysaa tue dear? thnks..

Anonymous said...

hye.u xnk rent out this attire ke?sgt cantik.

Fatin Nadhirah said...

utk rental kindly send email yeh utk harga

Anonymous said...

Heya this is kinda of off topic but I was wanting
to know if blogs use WYSIWYG editors or if you have to manually code with HTML.

I'm starting a blog soon but have no coding skills
so I wanted to get advice from someone with experience.

Any help would be greatly appreciated!

Here is my web site: Nutrition Bars

Anonymous said...

There is only a group of Apps and Score UpdatesIf your interest to Female Crazy,
that was developed to the text formatting however it is made criminal case cheats to
ride strapped to its multi-media attributes? Therefore, java virtual
machine. On can have on criminal case cheats your smart-phone device.


Feel free to visit my site; Criminal case cheats and tips

siti hudzaifah ab said...

boleh tau harga sewa
sitihudzaifah.ab@gmail.com

Post a Comment

Powered by Blogger.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Little Rafa, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena