18 February 2012

Album Tunang from MOM

Sorry to all readers yang tertunggu-tungu post dari saya, maklumla saya cuti panjang bersambung-sambung, so blog pun cuti sama. Cuti hari tu saya pulang ke kampung halaman selama 4 hari, kemudian cuti bersurvey-survey dengan tunang saya, kemudian jalan-jalan dengan adik saya untuk persiapan dan membeli-belah untuk keperluan. So today baru ada mood nak menulis cerita-ceriti. 


From my previous post here, talk about my official photographer, so saya dah dapat albumnya dari tunang saya. Sebenarnya tunang saya dah lama collect from them saya je baru dapat tengok sebab kesuntukan masa untuk berjumpa tunang sendiri, betul x tunangku... hihihi ... so jom beramai-ramai tengok album tunang saya yang agak memuaskan hati














Ni just certain page saya snap picture, nak snap sume agak malas, so saya as customer bagi 3 bintang out of 5 untuk my OP on engagement day. Kualiti album sangat best but susunan gambar agak ringkas no uniquness, because I'm looking album like nostalgia gitu yang ada kata-kata cinta. Which combination of word and picture ada ke cm tu. Then nasihat saya kepada semua yang buat service photographer, janganlah because they are someone like artis or etc then time ceremony artis gambar semua gempak-gempak belaka, then dalam website or FB page mention la "kami OP for *&^%$#@! majlis". Yang saya agak kesali orang biasa macam saya your service biasa-biasa je then snap picture pun x segempak like orang yang disebut di atas yer. If you all ikslas dan berminat dgn service photographer bukan cipta nama kerana menjadi OP untuk orang-orang terkenal but because of your tip-top and quality service and outcome, picture yang you all snap tu really2 uniq and cantikkkkk...sekian.

18 comments:

Anis_Apis said...
This comment has been removed by the author.
Fatin Nadhirah said...

OK...hope u x dpt bad service mcm i, after ceremony 2 nak dpt pic byk kali kene edit tau then asik tukar2 org (editor gambar) je, 4 bln bru dpt album, reply email pun lambat. Better u tany dorg who will be ur photographer then u xplain btl2 kt photographer u picture yg mcm mn u nak die capture.

Fatin Nadhirah said...

hopefully u x dpt la bad service mcm i dpt...

Tahajeeb Dhia said...

fatin..sgt nice.. :)

nona

Anonymous said...

Hye Fatin, i'm D, ur silent reader.Actually, I pun hired MOM for my wedding.Bad service jugak :(..Masa meeting mula2 dlu ckp seminggu lpas wedding dah dpt layout..i ni as cusomr excited la sbb boleh dpt album awal kan..tapi mmg x dpt la kan.then bila I dah email2 tny, baru la nk follow-up..dkt 6bulan baru la siap..:(

Anis_Apis said...

fatin, can u share with me who is ur photographer ya? xpun u email me sitijamilahaliman@gmail.com

Fatin Nadhirah said...

Dhia > yup nice album

Anonymous > kan...kite tany bru lah nak follow up, sama la dgn sy jugak, kite mest xcited kan nak tgk pic kite, sy smp 3/4 kali tukr editor tau then ckp suro select 100 pic then tgk x smp 100 pic pun msk dlm album 2, sy suro redo blk smp puas hati smp t'paksa tukr package yg 1 event RM1000 kps package lain semata2 nak muat kn 100 pic tau...memg geram

Anis_Apis > actually dorg x mention pun sape phorographer, dorg ckp akn hntr je sape2, sbb ni 1st time kiteorg hire photographer kan, so x tau la service photographer ni cmne, sy rse package 1 event RM1000 2 mest die hantar junior photographer je, awk amik package 2 ke? bayang kn photographer yg dtg event sy 2 lg muda dr sy still study lg

Anonymous said...

Dlm case I pulak..photographers mmg ok sgt.Tapi bila masuk bab editing la teruk.Berbulan2 baru siap.I x sangka la sbb I byr phtog lagi mhl dr videography.Ironinya..video and album bertandang yg siap dlu.'So funny'..To Anis,U confirm everything dgn diorang betul2,tny details2 k. :)

-D-

Anonymous said...

Btw, I'm the sama person with above anonymous :)

Fatin Nadhirah said...

Yes...Anis you should ask details, push dorg ckp u nak tau sape photographer so u can discuss dgn ur photographer pic yg mcm mn u nak...so u akn puas hati...sb byr mahal x nak la dpt service mcm sampah plak...mentang kite bkn artis

Anonymous said...

Salam, saya Farah silent reader..fuh sy nyaris nak booked MOM sbb tgk picture lawa..thanx kak share info..thanx sgt2..maybe farah ambil blisscandid je kot. akak ada suggestion lain tak?

Fatin Nadhirah said...

Wasalam Farah, thanks sbb sudi read my blog. Yes sy memg nak share sbb x nak lg ramai yg t'tipu dgn MOM ni especially 1K 1Event promotion tu. Suggestion 2 ada byk, tp terpulang pd masing nak yg cmne, boleh tgk list 2 dlm 'wedding link' tab kt ats 2..list 2 akn update from time to time

mizzcynda said...

Nseb bek i xsmpt lg hire MOM.
Thanks to u for the info

mizzcynda said...

Nseb bek i xsmpt lg hire MOM.
Thanks to u for the info

Musartworks said...

Saya tumpang bersimpati dengan anda... :((

Anonymous said...

inilah masalah yg sering melanda customer2 yg nak mendapatkan khidmat photography.suka di ingatkan,jgn hanya memandang nama company,nama gah so gmbr pun akan cantik.jgn xtau,company yg gah2 tu,yg pegi shoot nye ntah sape2,budak2 dalam FB yang dorg kutip.ini pengalaman sy.dalam blog dorang upload gmbr cantik2 dr wedding yg mahal2 yg di shoot oleh senior photographer.yg dr jr photographer takde sape yg tau kan?jadi hati2 lah dalam memilih.better pilih photographer yg stand alone,n bukan dari company.

MiSsJue said...

hem....bukan ke before dia edit n printing gambar dia akan tunjuk kat kita ikut cara yang kita nak n akan dapatkan approval kita dulu for final confirmation? Tehee..saya belum ada pengalaman lagi tp ada baca blog dari B2B lain...Saya da book MOM, hope nanti this time diaorang akan lebih professional...thanks for sharing dear! :D

Fatin Nadhirah said...

yes..MOM akn hntr utk pilih gmbr dlu, then die akn msk piv 2 dlm layout album...layout album x menarik for me biasa je...n walaupn kite choose 100pcs pic bkn sume die msk kn...

Post a Comment

Powered by Blogger.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Little Rafa, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena