14 October 2012

Progress - Fitting Nikah & Reception Attire



Morning all, sihat hari ni, dah sarapan, apa plan today?Just nak sharing progress my preparation, sudi lah baca ok, kalau ad pertanyaan boleh tinggalkan comment di bawah.

Yesterday 1st fitting untuk baju nikah yang saya hantar tempah with B designer bulan Mei lalu, agak lama about 5 bulan lepas. Actually kain baju nikah we purchased during beli kain untuk buat baju tunang dulu, ada offer la konon so beli je lah kan. Of course la kt Jakel mana lagi, ingat kain ingat Jakel. Sambung cerita fitting, appointment with B designer 11am, di Subang Jaya SS15 hint dah tu semalam kan hujan so traffic agak sesak di Subang but we manage to arrived B designer shop tepat2  jam 11am, syukur.


Dah nama 1st fitting so memang ada la nak repair here and there but overall very suprising with the design. 1st time tengok baju terus like ‘WOW’ (O_O) terbeliak mata tengok sebab tiba2 nampak sangat2 lawa ok terpuji sendiri plak. Sebab kain lace yang dibeli bukan lah pilihan saya actually and not 100% berkenan with the design on top of lace. Tapi seriusly after jadi baju, nampak lawa and sesuai with my body yg kurus cicak ni kan.

Model sambilan, kalau berminat nak hire bole call ye


 Sambung after settle with 1st fitting we continue go to Shah Alam untuk beli kain reception at Jakel lagi. Untuk baju reception dengan N designer plak, I guess sume bole tau kot sape after tegok picture bawah ni. Saya puas hati dengan service and design from n designer ni, that why continue with him.

Kenal N designer?

Gambar bawah adalah sketch design baju saya, just teaser x bole nak tunjuk sume kan, simple design jer x mau sarat2 nant x boleh jalan. Hehe ~.~. 2 jam gak lah pemilihan kain ni sebab rambang mata nak pilih warna and lace semua cantik2, then tau2 je lah marketing Jakel kan memg boleh buat orang cair, siapa berhajat nak pergi Jakel make sure kene betul-betul kuat hati sebab marketing orang business tau2 je lah ayat semua power!

Teaser reception dress
Then cari kain untuk pengapit, kain untuk baju melayu nikah fiance, kain untuk tudung. Then finish at Jakel. Penat then jalan around KL jem teruk sebab banyak jalan tutup sebab ada larian apa tah...huhu menguji kesabaran. Tapi lega hati preparation all complete, need to double check the checklist. So sampai sini je, jumpa lagi, harap sudi baca lagi. 

2 comments:

Syazlina Khairuddin said...

bestnya dh fitting bj..sy raya hj nie baru nak buat 1st fitting =)

bintanghati said...

best2 sgt ms fitting.. rs cam nk jd ratu kan..
well kite tgl lbh kurang 5 mgu je lg nk g fitting..

Post a Comment

Powered by Blogger.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Little Rafa, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena