27 March 2012

Friend Wedding - Farah & Fairoz

Chenta hati bertolak dari Sg Buloh untuk menjemput saya di Bangi, kesian chenta hati saya terpaksa bangun seawal 7 pagi, tetapi kami excited untuk mengembara ke Perak. Saya nak honeymoon dengan chenta hati saya di sana. Saya yang terlebih excited sebab akan berjumpa dengan kawan-kawan seangkatan ketika study dulu, ada yang last jumpa during convocation day May last year, some of them last jumpa duirng my engagement day. So kira lama juga tidak berjumpa dengan mereka semua. 

Actually tanggal 17 March yang lalu merupakan majlis perkahwinan housemate saya time study degree dulu. Orang Perak so saya kene turun Perak untuk menghadiri majlis persandingan kawan saya ni. Just 4 hours untuk sampai ke sana, Sri Manjung. Setelah merima jemputan dan niat sampingan jalan-jalan di Perak sekali, cakap nak honeymoon kan. Here the invitation card,  so nice and cute.


Mari mulakan review mereview untuk majlis perkahwinan beliau, first sekali nama pengantinya Farah & Fairoz, yang berumur rahsia tidak pasti, kedua-dua mempelai berasal dari Perak. 1st nak review of course la yang paling penting untuk bride, MUA @ mak andam, solekan. See the picture.

Farah was doll by Shima Marina
For me memang sweet dan eye shadow banded well too. See another picture for her glowing makeup by Shima Marina (FB), 
Like this picture, cun giler beb



All 3 event outfit from Najib Salman (FB), my previous engagement outfit designer too (click here)



Tema pula untuk majlis pernikahan morocco theme, majlis persandingan garden theme dan majlis bertandang modern contemporary. Mari lihat gambar di sekitar majlis Farah & Fairoz, gambar saya dengan kawan-kawan masih belum diterima lagi, sedih. Doorgift pula lupa nak snap picture, nice doorgift too. Thanks



Kiri Shima Marina, kanan Najib Salman

 One more nak mention here about her hijab style, lawa and modern and elegant and stylish. Sila perhatikan dengan teliti gambar di bawah,
  

 Farra styling hijab are from KK Collection, I have review it before here. Overall majlis kawan saya ni memang well planned dan berjalan lancar. Makanan juga sedap siap tambah 2 kali, ada tapai, kerepek, muffin dan cendol. Meriah dengan makanan. Lastly selamat pengantin baru semoga berbahagia dan kekal di dunia dan akhirat. Terimalah hadiah dari saya yang x seberapa tu. ^_^

2 comments:

HONEYS said...

thanks fatin for the review..hijab tu yg bertandang je by KK Collection..yang turban hijau was made by Najib Salman.

Fatin Nadhirah said...

owh...silap info lah ni, ingat by KK Collection...hihihi

Post a Comment

Powered by Blogger.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Little Rafa, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena